SeeSrpska

ELVIS MUJKIĆ IZ GRADIŠKE LANI BIO NAJBOLJI STUDENT EKONOMIJE U BANJALUCI

ELVIS MUJKIĆ IZ GRADIŠKE LANI BIO NAJBOLJI STUDENT EKONOMIJE U BANJALUCI
Trud, rad i brojna odricanja se isplate, rekao je Elvis Mujkić iz Gradiške koji je pršle godine proglašen za studenta generacije na  Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. Osnovne studije završio je  prosjekom ocjena 9,88, dok trenutno na master studijama ima prosjek 9, 91.
"Svaki put do uspjeha je težak, ali je bitno da na tom putu istrajete, da prepreke koje naiđu ne doživite kao poraz, već kao još veći podstrek", dodao je Mujkić.
Tokom osnovnih studija bio je demonstrator  na fakultetu. Na master studijama izabrao je smjer finansije i bankarstvo, odsjek računovodstvo i revizija. "Najvažnija je dobra organizacija tokom učenja, ne treba dopustiti da se nakupi gradiva, već treba učiti u kontinuitetu", ističe Mujkić koji je i stipendista Ministarstva za viskoko obrazovanje Republike Srpske. On se nada da će svojim primjerom ohrabriti druge mlade Rome da se obrazuju i dodao da mu je drago što se sve više djece romske populacije školuje što je napredak u odnosu na raniji period. U slobodno vrijeme, koga kako sam kaže, nema previše Elvis je provodio igrajuću u KUD “Dukati” iz Brezik Laminaca. Mladima je poručio da je ključ uspjeha obrazovanje i da se učenje na kraju svega isplati. Izvor: Mojagradiska.com