SeeSrpska

BLIŽE SE NERADNI DANI, EVO KAKO DA ORGANIZUJETE MINI ODMOR

Vijest koja raduje sve građane je da se ove godine spajaju slobodni dani za 1. maj i Vaskrs, pa će mnogi uspjeti da spoje ove dane i naprave mini odmor.

BLIŽE SE NERADNI DANI, EVO KAKO DA ORGANIZUJETE MINI ODMOR
FOTO: Pixabay

Ovogodišnji neradni dani počeće sa Praznikom rada, 1. i 2. maj standardno se praznuju neradno, a odmah na njih se nadovezuju neradni dani za Uskrs od 3. do 6. maja i 9. maj Dan pobjede na fašizmom. Dakle od 1. maja pa sve do 9. maja mnogi će odmarati.

Školski raspust će se poklopiti sa neradnim danima koje smo već pomenuli.

Raspust kreće 29. aprila, pa mnogi roditelji uzimaju i slobodne dana kako bi u potpunosti iskoristili i uskladili svoj odmor sa proljećnim raspustom.

Evo kako da spojite neradne dane:

Naime, naredni predah od posla nas čeka od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u srijedu i drugog maja odnosno četvrtka.

Zatim već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedjelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedjeljak. Ukoliko vam je ostalo dana od godišnjeg odmora jedan od predloga je da uzmete tri radna dana (utorak, srijedu, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji slijedi.

Ili, mnogima “bezbolnija” opcija – 29. i 30. april, pa da onda spojite do 7. maja, što opet nije malo.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedjelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primjenjuje kada su u pitanju vjerski praznici, prenosi Blic.

Neradni dani u maju 2024. godine:

1.maj – Praznik rada

2.maj – Praznik rada

3.maj – Veliki petak

5.maj – Vaskrs

6.maj – Vaskršnji ponedeljak (Đurđevdan)

9.maj – Dan pobjede nad fašizmom


Izvor: Blic