SeeSrpska

BUDITE DIO OVOGODIŠNJEG FESTIVALA "TROTOART"

Inspirisan pozitivnim reakcijama građana i turista treću godinu zaredom u okviru „Banjalučkog proljeća“ biće organizovan Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

BUDITE DIO OVOGODIŠNJEG FESTIVALA "TROTOART"

S tim u vezi pozivaju se svi ulični zabavljači i oni koji bi to za ovu priliku željeli biti da se prijave za učešće na Festivalu koji će u periodu od 7. do 9. juna ponovo okupiti umjetnike, koji svojim vedrim duhom, glasom, pokretom, bojom i zvukom zaustavljaju slučajne prolaznike i privlače pažnju svih generacija.

Kako je poručio Projektni tim Festivala, dobrodošli su svi umjetnici i grupe bez obzira na pol, uzrast, vještine, profesionalni ili amaterski status, broj članova. Među njima su: muzičari, pjevači, glumci, performeri, plesači, slikari, animatori i zabavljači, kreativci.

- Očekujemo prijave prije svega pojedinaca i grupa iz Banje Luke, ali i iz drugih gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i iz zemalja okruženja. Prijaviti se mogu svi koji svojim vedrim duhom, glasom, pokretom, bojom i zvukom zaustavljaju slučajne prolaznike i privlače pažnju svih generacija, bilo da se radi o našim sugrađanima ili dragim gostima – kazli su oni.

Prijave su otvorene do 12. aprila 2024. godine i potrebno ih je dostaviti putem elektronske pošte i to na: trotoart.bl@gmail.com.

U poruci treba navesti sljedeće:

  • ime i prezima izvođača;
  • naziv grupe/sastava i broj članova;
  • kratak opis izvođača (od kada postoji, šta izvodi i sl.);
  • vrsta izvođenja (koncert, performans…) i
  • poželjno je da se priloži barem jedna fotografija sa nastupa.

Projektni tim Festivala će na osnovu dostavljenih prijava izvršiti selekciju učesnika i izraditi detaljan program festivala.

Takođe, putem e-mail adrese svi zainteresovani mogu dobiti i sva potrebna dodatna pojašnjenja.

Važno je istaći da je Banjaluka zahvaljujući sjajnim dešavanjima tokom cijele godine a posebno bogatom programu „Banjalučkog proljeća“ u prošloj godini oborila sve rekorde posjećenosti. Zanimljivi sadržaji privukli su u naš grad veliki broj turista iz cijelog svijeta, što je u značajnoj mjeri doprinijelo banjalučkim hotelijerima, hostelijerima i drugim vlasnicima smještajnih objekata, ali i ugostiteljima i trgovcima koji su zahvljujući tome ostvarili povećan promet.

S tim u vezi, cilj gradske administracije je da se ovakav trend nastavi i ove godine, a poseban fokus je upravo obogatiti ponudu tokom proljećnog perioda, kada ljepote Banjaluke posebno dolaze do izražaja, što se svakako može iskoristiti kao prednost  da se  bogatim manifestacionim sadržajima naš grad pozicionira na mapi regionalnih centara.