SeeSrpska

FOTO KONKURS POVODOM DANA FOČE

Povodom Dana opštine - 9. maja, opština Foča objavila je javni konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom „Foča moj grad“.

FOTO KONKURS POVODOM DANA FOČE

U konkursu je navedeno da teme fotografija mogu biti ljudi, priroda ili drugi detalji karakteristični za ovu lokalnu zajednicu.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička lica. Potrebno je najkasnije do 23. aprila dostaviti najviše tri fotografije na imejl fotokonkurs@opstinafoca.rs.ba  sa podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, imejl adresa.

Izbor najboljih fotografija vršiće komisija koju imenuje načelnik opštine, a vrednovaće se umjetnička prepoznatljivost fotografije, odnosno njena autentičnost.

Prva nagrada nosi 300, druga 200, a treća 100 KM.

Pored toga, predviđena je i specijalna nagrada publike od 100 KM, o čemu će odlučiti građani „lajkovima“ na Fejsbuk stranici opštine Foča.

- Ako komisija utvrdi da nijedan od pristiglih radova ne zadovoljava kriterijume konkursa, komisija zadržava pravo da ne izabere nijedno rješenje i eventualnu mogućnost preraspodjele konkursnih nagrada. Ukoliko se naknadno utvrdi da je izabrana fotografija fotomontaža, opština Foča zadržava pravo da poništi odluku o nagradi, a nagrađeno lice je dužno vratiti novčani iznos nagrade, navedeno je u javnom konkursu.

Rezultati konkursa biće objavljeni na interent stranici opštine, a potom i vrijeme i mjesto proglašenja najboljih fotografija i dodjele nagrada.

Izvor: Radio Foča