SeeSrpska

MLADI IZ GRADIŠKE NASTAVLJAJU U "RITMU EVROPE" NA FESTIVALU U MAKEDONIJI

Vokalno-plesna grupa iz Gradiške koju čine Karla Obradović, Maja Skakić, Lucija Cvijić, Tamara Kotur i Andrijana Kovačević, predstavile su pjesmu i koreografiju "Iza osmjeha" Sanje Vučić.

MLADI IZ GRADIŠKE NASTAVLJAJU U "RITMU EVROPE" NA FESTIVALU U MAKEDONIJI
FOTO: Ritam Evrope

Ovom tačkom mlade Gradiščanke nastupiće  16. marta u Strumici u Sjevernoj Makedoniji, na Grand festivalu muzičko-plesnog takmičenja za djecu i mlade "Ritam Evrope".

One su prošle godine osvojili drugo mjesto na festivalu "Republika Srpska u ritmu Evrope", održanom u Gradišci, čime su izborile učešće na festivalu u Sjevernoj Makedoniji.

Dragutin Kovačević, šef službe gradonačelnika Gradiške podsjetio je da je grad na Savi učesnik ovog festivala od 2021. godine.

- Ovo takmičenje mladima pruža dodatnu šansu da se iskažu, da predstave svoj talenat i sredinu iz koje potiču, kazao je Kovačević na svečanosti upriličenoj prvog dana marta u Sportskoj dvorani "Arena" u Gradišci.

Cilj ovog festivala, rečeno je na konferenciji za medije, je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti.