SeeSrpska

POPRAVIMO MOST KOJI NAS JE VODIO DO VILENSKIH VRELA

Planinarsko društvo Vilenska vrela iz Kneževa podsjeća da nam se bliži IX.Kneževska transverzala, koja je ove godine zakazana za 26. maj.

POPRAVIMO MOST KOJI NAS JE VODIO DO VILENSKIH VRELA

Kružna staza koja vodi od mjesta Hrvaćani, preko Muškog i Ženskog vira, pećine Kapnica, Bekića zelenca, Opakog vira, visećeg mosta do platoa Vilenskih vrela ka selu Tepići, svake godine okupi sve više ljubitelja modro zelenih bisera rijeke Cvrcke.

Ove godine tu je i jedan problem, koji se uz podršku donatora može uspješno prevazići.

Ne tako davno vremenske neprilike prouzrokovale su pad stabala i rušenje našeg dobro poznatog visećeg mosta sa sajlama koji vodi ka platou Vilenska vrela.

 

- Kako bi pristupili izradi novog mosta uputili smo zahtjev Republičkom zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa zajedno sa projektnom dokumentacijom za izradu novog mosta. Saglasnost na isti smo dobili prošle sedmice, tako da sada možemo zvanično da se obratimo potencijalnim donatorima kako bi na vrijeme izgradili novi viseći most koji će biti dodatno ojačan – poručuju iz Planinarskog društva Vilenska vrela.

Ukoliko ste voljni da pomognete, donatorska sredstva za izradu visećeg mosta možete uplatiti kod:

NLB banke na žiro-račun broj: 562-099-81118681-88, - Planinarsko društvo “Vilenska vrela” Kneževo sa naznakom “DONACIJA ZA IZGRADNJU  VISEĆEG MOSTA KA VILENSKIM VRELIMA I MANIFESTACIJU KNEŽEVSKA TRANSVERZALA”.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije u vezi uplate donacija, možete se slobodno obratiti na kontakt Dijana Milisavić (065/167-114).