SeeSrpska

ŠTE JE GOSTIMA PONUDIO PRVI FESTIVAL "ZDRAVICA" U PRIJEDORU

Prvi Festival voćne rakije i zdrave hrane „Zdravica“ održan je na Malom gradskom trgu u Prijedoru, u sklopu programa obilježavanja Dana grada – 16. maja.

ŠTE JE GOSTIMA PONUDIO PRVI FESTIVAL "ZDRAVICA" U PRIJEDORU

Ovaj jedinstveni događaj pružio je priliku posjetiocima festivala da istraže bogatu kulturnu baštinu regije kroz jedan od njenih najomiljenijih proizvoda – rakiju.

„Festival je obuhvatio niz aktivnosti i atrakcija, uključujući degustacije raznovrsnih rakija, predavanja stručnjaka o procesu destilacije, interaktivne radionice, gastronomske specijalitete, te bogat kulturno-zabavni program“, naveli su u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

Direktor Turističke organizacije grada Dijana Aramanda izjavila je da se u sklopu Festivala proslavlja i godišnjicu od osnivanja Potkozarske kuće.

– To je mjesto gdje se susreću priče, gdje se podržavaju lokalni proizvođači i gdje se stvaraju nova prijateljstva. Svaki proizvod ima svoju priču, a mi smo tu da vam je ispričamo – popručila je Aramanda.

Održavanje Festivala je podržano u okviru projekta “Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz mogućnosti zapošljavanja” koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ.