SeeSrpska

U GRADU NA VRBASU OTVOREN "BASTION"

U GRADU NA VRBASU OTVOREN "BASTION"
Humanitarna organizacija ''Srbi za Srbe'' u saradnji sa brednom Srpska Avangarda otvorila je juče prvi butik u Republici Srpskoj koji se nalazi na spratu Gradske tržnice u Banjaluci.
Generalni sekretar HO ''Srbi za Srbe'' Saša Vignjević rekao je za ''Glas Srpske'' da se godinama kuje inicijativa da se otvori ovaj butik.
- Dobijali smo desetine mejlova, poruka i poziva kada ćemo otvoriti butik. Vlasnici Srpske Avangarde su momci koji su dugo bili volonteri naše organizacije i koji su pokrenuli ''SzS'' priču o ovom gradu, tako da smo poslije nekoliko godina zajedno uspjeli otvariti butik – naveo je Vignjević. Butik je nazvan ''Bastion'' zbog majice ''Bastion srpstva'' koja je rasprodata u rekordnom broju. [/av_image] Predstavnik HO ''Srbi za Srbe'' u Republici Srpskoj Aleksandar Mršić kazao je da se u butiku mogu pronaći razni proizvodi. - Činjenje dobrih dijela nas je prevashodno i okupilo jer je zaista poseban osjećaj pomoći nekome, tako da će prodaja ovih proizvoda pomoći sakupljanju sredstava kojima pomažemo više hiljada djece i njihovih roditelja – rekao je Mršić. Sanacija prostora je trajala više od tri mjesec ali uz pomoć volontera širom Srpske, '' Bastion'' je ugedao svjetlost dana. - Imam zaista pozitivne prognoze kadaje u pitanju ovaj butik. Naša vata su širom otvorena svima. Očekujem da će ovo biti pravi ''bum''– istakao je Mršić, dodajući da je butik radnim danima otvoren od 11 do 18, a subotom od 12 do 17 časova.
Vlasnici Srpske Avangarde Miodrag Simić i Petar Jovičić ističu da su ponosni  potpuno domaćom proizvodnjom njihovog brenda.
- Trudimo se privući pažnju kvalitetom i krojem proizvoda. Štampamo majice, pokrenuli smo firmu koja se bavi time, naše žene šiju artikle tako da se ovim  hrani nekoliko porodica. Svi naši proizvodi su u potpunosti proizvedeni u RS– rekao je Simić. Dodao je da želi da u budućnosti kao što se kod nas nose majice brenda ''Napipirji'' sa norveškom zastavom, neko u Norveškoj nosi majicu ''Srpske Avangarde''. Petar Jovičić se  sjeća početaka i truda da donesu kvalitet dostojan našeg naroda i brenda kojeg grade, jer u BiH nisu imali nikakve mogućnosti. - Srpska Avangarda je brend koji njeguje  tradiciju našeg naroda i nikada se nećemo stidjeti naše trobojke, orla, heroja prošlosti ali ćemo raditi i urbane stvari. Kombinacija modernog i tradicionalnog u suštini predstaljva Srpsku Avangardu-rekao je Jovičić. Na njihovim proizvodima naćićete motive Stefana Nemanje, motive iz domaćih filmova, slike i konotacije ljudi naše sredine. - Uskoro planirmo pravu žensku kolekciju, a ne mušku odjeću adaptiranu ženskoj. Ne bježimo ni od boja koje nježniji pol više voli. Butik vuče ozbiljnost tako da ćemo uvijek morati biti ažurni - zaključio je Jovičić. Izvor: Glas Srpske / Piše: Nevena Reljić