SeeSrpska

"RAZGLEDNICA IZ NEODOLJIVE" DOBILA NOVO SVJETSKO PRIZNANJE

Na Svjetskom turističkom filmskom festivalu u Japanu, film o Banjaluci “Razglednica iz Neodoljive” osvojio je još jednu nagradu u konkurenciji od 1.036 prijavljenih filmova za internacionalnu kategoriju.

"RAZGLEDNICA IZ NEODOLJIVE" DOBILA NOVO SVJETSKO PRIZNANJE

Poručeno je ovo iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji je zajedno na ovom filmu radio sa Turističkom organizacijom grada Banjaluka.

- U filmu su prikazani turistički potencijali urbanih i ruralnih dijelova Banjaluke, a učestvovao je veliki broj sportskih kolektiva, udruženja građana, poljoprivrednih proizvođača, ugostiteljskih objekata i pojedinaca iz najvećeg grada Srpske, koji su time dali značajan doprinos promociji Banjaluke kao atraktivne turističke destinacije za putnike iz regiona, ali i iz cijelog svijeta – poručeno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Poljoprivredna domaćinstva u ruralnim područjima grada na Vrbasu imaju veliki potencijal za bavljenje ruralnim turizmom i sigurni smo da njihova fantastična hrana, piće i prirodne ljepote neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

- Čast nam je što je naš film prikazan, zapažen i nagrađen na jednom od najprestižnijih svjetkih festivala turističkog filma – JWTFF 2024 – navedeno je u saopštenju.

Iz banjalučke Turističke organizacije poručili su kako će film „Razglednica iz Neodoljive“ obići devet svjetskih filmskih festivala turističkog filma u okviru Međunarodnog udruženja fimskih festivala „CIFFT“.


Turistička razglednica grada na Vrbasu biće prikazana u Njujorku  na „New York festivals TV&FILM awards“, potom na festivalima u Los Anđelesu, Španiji, Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj i Grčkoj.

Podsjećamo,  „Razglednica iz neodoljive“ je na festivalu „ART&TUR“ u Portugalu osvojila nagradu za najbolju urbanu destinaciju.

Turistički promotivni film „Razglednica iz Neodoljive“ rezultat je saradnje Turističke organizacije grada Banjaluke i banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede.