SeeSrpska

TREĆI FESTIVAL "MILICA" U ŠAMCU

U organizaciji Centra za kulturu Šamac od 16. do 19. aprila u Šamcu će biti održan treći po redu Festival "Milica", posvećen Milici Babić Andrić, znamenitoj Šamčanki, prvoj školovanoj kostimografkinji na našim prostorima, supruzi nobelovca Ive Andrića.

TREĆI FESTIVAL "MILICA" U ŠAMCU

Festival će otvoriti prvak srpskog glumišta, Tihomir Stanić, monodramom “Na drini ćuprija”.

Drugog dana festivala, u Galeriji Stari sat, prezentacijom istorijata, muzejske i kulturne djelatnosti predstaviće se Kuća nobelovca Iva Andrića iz Herceg Novog. Posjetioci izložbe imaće priliku da vide lične predmete Milice Babić Andrić i Ive Andrića koji se čuvaju u Kući nobelovca Iva Andrića u Herceg Novom.

Takođe, drugog dana festivala, u Spomen kući Milice Babić Andrić, biće otvorene i radionice kostimografije u kojima će učešće uzeti polaznici iz Travnika i učenici osnovnih i srednje škole iz Šamca.Radionice će biti održane i svih narednih dana tokom trajanja festivala. Trećeg dana festivala, u Kino sali Šamac, posjetioci će imati priliku pogledati predstavu “Djelidba” u izvođenju Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, u režiji Aleša Kurta. Kamerni teatar je, sa skoro šest decenija postojanja, jedno od najaktivnijih pozorišta u BIH i regionu.
Četvrtog dana festivala, u Galeriji Stari sat, biće otvorena izložba radova nastalih na radionicama kostimografije.