SeeSrpska

BESPLATNO NA RETROSPEKTIVU FILMOVA PAVLA VUISIĆA

Svečano otvaranje Kinoteke Republike Srpske biće upriličeno 1. marta od 19.00 časova, u višegradskom Multipleksu „Dolly Bell“ u Andrićgradu, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

BESPLATNO NA RETROSPEKTIVU FILMOVA PAVLA VUISIĆA

U okviru programa Kinoteke biće prikazana retrospektiva filmova jednog od najvećih srpskih glumaca Pavla Vuisića koji je igrao u stotinjak filmova i serija.

Pamte se njegove kultne uloge u seriji „Šešir gospodina Vujića“ i filmovima: „Ko to tamo peva“, „Sjećaš li se Dolly Bell?“, „Otac na službenom putu“, „Maratonci trče počasni krug“, „Hajka“, „Kampo Mamula“, „Dim“, „Mačak pod šljemom“, „Parče plavog neba“, „Žeđ“, „Horoskop“, „Inspektor“, „Sam“, „Pogon B“, „Kad čuješ zvona“, „Događaj“ i „Konjuh planinom“.

Tokom prve večeri programa Kinoteke, u petak od 19.00 časova, posetioci će imati priliku da pogledaju kultni film „Sjećaš li se Doli Bel“ u režiji Emira Kusturice.

Od 2. do 5. marta, u terminu od 19.00 časova, na programu će biti i ostala bezvremenska filmska ostvarenja: „Maratonci trče počasni krug“, „Petrijin venac“, „Otac na službenom putu“ i „Ko to tamo peva“.

Pokrovitelji događaja su Kinoteka Republike Spske, Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske i Multipleks „Dolly Bell“ Andrićgrad.