SeeSrpska

UPOZNAJTE PROMOTERA DOMAĆIH PRIRODNIH BISERA (VIDEO)

Uz "GoPro" kameru i onu iz drona Banjalučanin Zoran Gajić na biciklu obilazi netaknutu prirodu u našoj zemlji, ali i šire, a snimke koje zabilježi postavlja na svoj "Jutjub" kanal "Offroad Gastro Cyclist".

UPOZNAJTE PROMOTERA DOMAĆIH PRIRODNIH BISERA (VIDEO)

 Voli usamljene krajeve, još nepoznate, nedovoljno istražene, pa radi na njihovoj afirmaciji.
Vjerovatno nismo ni svjesni šta sve imamo nadohvat ruke i kakve prirodne potencijale, kaže Gajić za "Glas Srpske" i dodaje da te svojevrsne oaze mira želi da ovjekovječi snimcima, na čemu su mu posebno zahvalni oni koji potiču iz tih krajeva, a sada žive u inostranstvu.

- Sve je krenulo kao hobi, a već sada imam 50 videa. Osim prirode oko Banjaluke, zabilježio sam i prelijepe kadrove iz Krajine, tačnije Drvara, Grahova, Glamoča, Petrovca, a imam i zapise od Virpazara do Skadarskog jezera - rekao je Gajić.

Kaže da svaki kraj naše zemlje krije atrakciju.
Ljeto je, kako kaže, idealno za nove avanture.

- Cilj mi je da promovišem prelijepu prirodu, jer ako se malo izmaknete od glavnih puteva uz koje vidite smeće, uživaćete na planini - rekao je Gajić.

Želi i da promoviše stare običaje koji su važan dio našeg identiteta i kulture življenja na ovim prostorima.

- To je ljudima interesantno, posebno Slovencima, ali i strancima. Između ostalog, riječ je o etno-muzici, a želim i da pomognem našem narodu u svim krajevima da nešto i zaradi. Oni koji idu u prirodu ne traže previše, ne traže skupe bungalove, njima je dovoljno da postave šatore u vašem dvorištu i da doručkuju hranu iz tog kraja - rekao je Gajić.

Kako kaže, nije biciklista koji mjeri vrijeme, ali uglavnom pređe od 70 do 100 kilometara dnevno. Ono što ga oduševljava jeste gostoprimstvo našeg naroda.

- Ljudi su gostoljubivi i ljubazni, gdje god da sam, uvijek pozovu da svratim do njih da nešto pojedem i popijem. Njih većinom muči činjenica da su sela poprilično prazna, a ono što je zajedničko kod većine je da se malo ko vrati u ta mjesta. Kada to objavim, često mi se javi njihova rodbina i kažu da im je žao da takva priroda propada - rekao je Gajić.

 Izvor: Glas Srpske