SeeSrpska

TRIJUMF TREBINJA U BERLINU: OSVOJENA 'GOLDEN STAR' NAGRADA

Fantastična vijest stigla je iz Berlina, Gradu Trebinju pripala je nagrada “GOLDEN STAR” za najbolji promotivni turistički video u okviru takmičenja “The Golden City Gate 2024.”

TRIJUMF TREBINJA U BERLINU: OSVOJENA 'GOLDEN STAR' NAGRADA

- Nakon prošlogodišnje nagrade stiže nam još jedno priznanje i to za promotivni video ”Trebinje goes green”  u kategoriji ‘Eco Tourism’, autora Slavenka Vukasovića, čiju izradu i nominaciju su podržali Grad Trebinje, Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA i Turistička organizacija Grada Trebinja, poručili su iz Turističke organizacije Trebinje.

Ova nagrada je i ove godine, po 23. put, dodjijeljena na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja “ITB Berlin” i još je jedna u nizu nagrada i priznanja koja su pripala Gradu Trebinju.


Trebinje je tri godine uzastopno u TOP 100 priča održivog turizma u okviru Green Destinations programa, a podsjećamo da je 2022.godine Hercegovačka Kuća proglašena za najbolju svjetsku priču u kategoriji održivih lanaca snabdijevanja.

Ovaj grad je i u okviru ”Iter Vitis” kulturne rute Savjeta Evrope 2022. proglašeno najboljom održivom vinskom destinacijom uz Podrume manastira Tvrdoš koji su dobili nagradu za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-istorijsko naslijeđe i vino.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i  predstavnici GIZ-a u BiH, uz čiju podršku su ostvareni krupni koraci ka pozicioniranju i sertifikaciji Trebinja kao prve ”zelene” destinacije u BiH