SeeSrpska

NAJNOVIJI DODATAK EXIT PORODICI: OLIMPIJSKI DUH KROZ MUZIKU

Do prvog izdanja najnovijeg dodatka EXIT porodici, festivala Unity84 u saradnji sa Garden of Dreams ostalo je još nekoliko dana.

NAJNOVIJI DODATAK EXIT PORODICI: OLIMPIJSKI DUH KROZ MUZIKU
FOTO: EXIT festival

Ovako će biti proslavljen veliki jubilej – 40 godina od održavanja Zimskih Olimpijskih igara, a centralne zvijezde događaja biće svjetski poznati DJ Hot Since 82 i legendarni Lee Burridge.

Olimpijske igre bile su značajne za čitav Balkan, a 2. i 3. marta, na dvije lokacije, u Domu Mladih u Sarajevu i na planini Bjelašnici, dogodiće se okupljanje kojim će započeti nova tradicija vječne ljubavi, mira i jedinstva.

Svjetski poznati DJ Hot Since 82 i legendarni Lee Burridge biće centralne zvijezde događaja u Domu Mladih 2. marta, kojima će regionalnu podršku dati vunderkind iz Srbije Lanna i vodeći DJ dvojac iz Bosne i Hercegovine After Affair.

UNITY84 će tokom dana 2. marta biti postavljen na olimpijskoj planini Bjelašnici, na kojoj će nastupiti brojna DJ imena iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara. Machado, Jasa, Eela, Coem i Calkins napraviće uvertiru za centralni događaj u Domu mladih u Sarajevu, dok će Afterparty na Bjelašnici 3. marta zagrijati Adnoir, Nemesia, Fedja, Davor B i Andrej Jelić.

Dva vrhunska dnevna događaja i spektakularni noćni parti biće na lokacijama 40. Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. 

- Vrijeme je za veliko okupljanje tokom kojeg će vladati zajedništvo, diverzitet, i veličanstveni duh muzike, poručuju organizatori.

Prvi kontingent ulaznica koji je pušten u prodaju za ovaj događaj 5. februara rasprodat je u rekordnom roku, za manje od tri sata. Ulaznice za Unity84 Festival dostupne su po cijeni od 30 BAM za regular, i 100 BAM za onstage na svim prodajnim mjestima Kupi Kartu, ili GigStix-a, i online.