SeeSrpska

SEDAM DECENIJA TREBINJSKE MUZIČKE ŠKOLE

U Muzeju Hercegovine održan je koncert posvećen nastavnicima Muzičke škole koji nisu među živima, a dali su nemjerljiv doprinos razvoju ove školske ustanove koja slavi 70 godina postojanja i rada.

SEDAM DECENIJA TREBINJSKE MUZIČKE ŠKOLE
FOTO: Trebinje live

Ovaj koncert je bio samo jedan u nizu koncerata na kojima će učenici i profesori Muzičke škole da obilježe ovaj veliki jubilej, a završni koncert održaće se 25. maja.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je istakla da škola tokom 70 godina nije prestajala sa radom bez obzira na velike teškoće.

- Škola je imala poteškoća sa kadrom, prostorom, a sada, nakon 70 godina ima svoj prostor, koji je adekvatno opremljen najsavremenijim instrumentima. Zahvalila bih se Gradskoj upravi i preduzećima iz našeg grada, koji su uvijek imali razumijevanja i pomogli da sve bude na visokom nivou. Sada imamo 16 klavira u školi, od kojih je šest novih i naši učenici imaju uslove da sve kompozicije izvode na visokom nivou. Svi profesori su u nekom periodu razvoja i opstanka Muzičke škole bili veoma značajni“, rekla je Babićeva.

Izvor: Trebinje live