SeeSrpska

DANI OTVORENIH VRATA ZA SADAŠNJE I BUDUĆE STUDENTE

U okviru Dana otvorenih vrata i Festivala fakulteta, učenicima završnih razreda srednjih škola, predstavljeni su fakulteti i ponuda studijsih programa Univerziteta u Banjaluci.

DANI OTVORENIH VRATA ZA SADAŠNJE I BUDUĆE STUDENTE
FOTO: Grad Banjaluka

Ovoj manifestaciji koja ima za cilj da maturantima predstavi ponude fakulteta, ali i da im pruži sve neophodne informacije o studiranju u Banjaluci, prisustvovao je i gradonačelnik Draško Staninovuković, koji je poručio mladim ljudima da buduća zanimanja biraju u skladu sa svojim afinitetima, ali da svakako vode računa i o potrebama tržišta rada.

- Život ima mnogo raskrsnica, stoga je važno da mladi ljudi odaberu pravi smjer kako bi najbrže dostigli svoje ciljeve. Nakon što su na Sajmu zanimanja naši osnovci imali priliku da se upoznaju i na osnovu toga donesu najbolju odluku pri izboru srednje škole, danas smo dio Festivala, koji pruža našim mladim ljudima da nakon srednje škole krenu u najboljem smjeru kada je u pitanju visoko obrazovanje – kazao je Stanivuković.

Dodao je da je istovremeno važno birati i zanimanja koja su potrebna tržištu rada.

- Banjaluka kao lokalna zajednica već tradicionalno podržava i promoviše deficitarna zanimanja, kroz dodjelu stipendija studentima koji se opredijele za neko od zanimanja koja su tražena na tržištu rada – istakao je Stanivuković.

Inače, Dan otvorenih vrata organizuje se u okviru manifestacije „Dani studenata“ Univerziteta u Banjaluci, čiji je cilj afirmacija i promocija studentskog života.

„Dani studenata“, kao najveći studentski događaj u Republici Srpskoj koji ove godine traju do 24. aprila, ponudili su široku paletu aktivnosti, Studentske sportske igre i Festival fakulteta, projekcije na otvorenom, mnoge radionice, edukacije, predavanja i panel-diskusije.

Organizatori „Dana studenata“ su Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Republike Srpske.